W lesie z Okrasą
Karol Okrasa wyruszył na łowy. Tym razem w poszukiwaniu idealnego smaku dotarł do Nadleśnictwa Lidzbark.
Karol Okrasa wyruszył na łowy. Tym razem w poszukiwaniu idealnego smaku dotarł do Nadleśnictwa Lidzbark.
Karol Okrasa, kucharz i prezenter telewizyjnych programów kulinarnych, odkurzył dawno zapomniane nowalijki. W szkółce w Klonowie przygotowywał dania z leśnych, dziko rosnących roślin, m.in. krwawnika, mniszka, czosnku niedźwiedziego oraz potrawy z łososia i pstrąga.
W wyprawie, do nowo sadzonego lasu oraz szkółki w Klonowie, kucharzowi towarzyszył Tomasz Węgrzynowski, leśniczy z Leśnictwa Olszewo.
Odcinek zrealizowany na terenie Nadleśnictwa Lidzbark można obejrzeć na stronie internetowej TVP – „Okrasa łamie przepisy”.