Mistrz kuchni gotował dla drwali

Znany kucharz Karol Okrasa „łamał przepisy” w Nadleśnictwie Lidzbark. Gotował w lesie potrawy przygotowane specjalnie z myślą o drwalach.
14.03.2013 | Adam Pietrzak, rzecznik RDLP w Olsztynie, zdjęcia: Tomasz Rostworowski

Znany kucharz Karol Okrasa „łamał przepisy” w Nadleśnictwie Lidzbark. Gotował w lesie potrawy przygotowane specjalnie z myślą o drwalach.

Widzowie programu „Okrasa łamie przepisy” mogli więc zobaczyć, jak mistrz kuchni przygotowuje wysokokaloryczne potrawy, które z pewnością zaspokoją apetyt tych wszystkich, którzy na co dzień pracują w lesie.

Gośćmi programu byli bracia Jan, Adam, Jacek, Marian, Andrzej i Stanisław Rozentalscy, którzy wraz ze swoimi krewnymi prowadzą zakładu usług leśnych wykonujący usługi na rzecz Nadleśnictwa Lidzbark. Drwalom smakowały przygotowane dla nich potrawy: kanapka drwala z karkówką, pieczone ziemniaki z boczkiem i kapustą, czy też duszone udka kurczaka z grzybami.

Zobacz wideo: Okrasa łamie przepisy